Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού δημιουργήθηκε λόγω της εμφάνισης και του έργου του Παντοδύναμου Θεού, της Δευτέρας Παρουσίας του Ιησού Χριστού, του Χριστού των εσχάτων ημερών. Ιδρύθηκε εξ ολοκλήρου προσωπικά από τον Παντοδύναμο Θεό, και σίγουρα δεν δημιουργήθηκε από κανέναν άνθρωπο. Το ποίμνιο του Θεού ακούει τη φωνή Του. Μέσα από τα λόγια του Παντοδύναμου Θεού αναγνωρίζουμε ότι όλα τα λόγια που εκφράζει ο Παντοδύναμος Θεός είναι η αλήθεια κι η φωνή του Θεού.

菜单栏

ΑΡΧΙΚΗ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ι. Οι αλήθειες αναφορικά με τον τρόπο γνώσης του Θεού

Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού

1. Τι σημαίνει γνώση του Θεού; Είναι δυνατόν η κατανόηση της βιβλικής γνώσης και της θεολογικής θεωρίας να θεωρείται γνώση του Θεού;

Σχετικά λόγια του Θεού:

Τι σημαίνει να γνωρίζει κανείς τον Θεό; Σημαίνει ότι ο άνθρωπος γνωρίζει τη χαρά, τον θυμό, τη θλίψη και την ευτυχία του Θεού· αυτό σημαίνει να γνωρίζει κανείς τον Θεό. Λες ότι έχεις δει τον Θεό, όμως δεν καταλαβαίνεις τη χαρά, τον θυμό, τη θλίψη και την ευτυχία του Θεού, δεν καταλαβαίνεις τη διάθεσή Του ούτε και τη δικαιοσύνη Του. Δεν έχεις καμία κατανόηση του ελέους Του και δεν γνωρίζει τι Του αρέσει και τι απεχθάνεται. Αυτή δεν είναι γνώση του Θεού. Αν Τον γνωρίζεις, Τον κατανοείς και είσαι ικανός να καταλάβεις σε κάποιο βαθμό το θέλημά Του, τότε μπορείς να πιστεύεις πραγματικά σ’ Αυτόν, να Του υποτάσσεσαι πραγματικά, να Τον αγαπάς πραγματικά και να Τον λατρεύεις πραγματικά.
Αν δεν κατανοείς αυτά τα πράγματα, τότε απλώς κάνεις ό,τι κάνουν οι άλλοι, είσαι απλώς κάποιος παρατρεχάμενος που ακολουθεί το πλήθος. Αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί πραγματική υποταγή ή πραγματική λατρεία. Πώς προκύπτει η πραγματική λατρεία; Δεν υπάρχει κανένας που να έχει δει και να έχει γνωρίσει πραγματικά τον Θεό, και να μην Τον λατρεύει, να μην Τον σέβεται. Πρέπει όλοι να υποκλιθούν και να Τον λατρέψουν. Σήμερα, στον καιρό του έργου του ενσαρκωμένου Θεού, όσο καλύτερα καταλαβαίνουν οι άνθρωποι την ουσία της θεϊκής φύσης του Θεού, τη διάθεση του Θεού και αυτό που Εκείνος έχει και είναι, τόσο περισσότερο τα εκτιμούν και Τον σέβονται. Γενικά, λιγότερη κατανόηση σημαίνει περισσότερη επιπολαιότητα και ότι ο Θεός αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος. Αν οι άνθρωποι γνώριζαν πραγματικά τον Θεό και τον έβλεπαν, θα έτρεμαν από φόβο. Γιατί ο Ιωάννης λέει «αυτός είναι ο οπίσω μου ερχόμενος, όστις είναι ανώτερός μου, του οποίου εγώ δεν είμαι άξιος να λύσω το λωρίον του υποδήματος αυτού»; Παρόλο που δεν ήταν πολύ βαθιά η κατανόηση που είχε μέσα του, ήξερε ότι ο Θεός είναι επιβλητικός. Πόσοι άνθρωποι είναι σήμερα ικανοί να σέβονται τον Θεό; Χωρίς να γνωρίζει τη διάθεσή Του, πώς θα μπορούσε κάποιος να Τον σέβεται; Αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ουσία του Χριστού και δεν καταλαβαίνουν τη διάθεση του Θεού, δεν μπορούν να λατρεύουν πραγματικά τον πρακτικό Θεό. Αν οι άνθρωποι βλέπουν μόνο τη συνηθισμένη και κανονική εξωτερική εμφάνιση του Χριστού και δεν γνωρίζουν την ουσία Του, είναι εύκολο γι’ αυτούς να Του φέρονται σαν να ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μπορεί να υιοθετούν μια ασεβή στάση απέναντί Του, μπορούν να Τον εξαπατούν, να Του αντιστέκονται, να Τον παρακούν και να Τον κρίνουν. Μπορεί να θεωρούν τους εαυτούς τους σωστούς και να εκλαμβάνουν τον λόγο και το έργο Του ως ασήμαντα, να τρέφουν αντιλήψεις για τον Θεό, να Τον καταδικάζουν και να Τον βλασφημούν. Για να αντιμετωπίσει κανείς αυτά τα ζητήματα, πρέπει να γνωρίζει την ουσία του Χριστού, τη θεϊκή φύση του Χριστού. Αυτή είναι η κύρια πτυχή της γνώσης του Θεού· αυτό που όλοι οι πιστοί πρέπει να πετύχουν.


από «Πώς να γνωρίσεις τον Θεό ενσαρκωμένο» στο βιβλίο «Αρχεία των Συνομιλιών του Χριστού»

Η γνώση του πρακτικού Θεού περιλαμβάνει τη γνώση και την εμπειρία του λόγου Του, την κατανόηση των κανόνων και των αρχών του έργου του Αγίου Πνεύματος, καθώς και του τρόπου με τον οποίο το Άγιο Πνεύμα εργάζεται στη σάρκα. Επίσης, περιλαμβάνει τη γνώση πως κάθε ενέργεια του Θεού στη σάρκα κυβερνάται από το Πνεύμα και πως ο λόγος που Αυτός εκφέρει είναι η άμεση έκφραση του Πνεύματος. Επομένως, εάν επιθυμείς να γνωρίσεις τον πρακτικό Θεό, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πώς εργάζεται ο Θεός στην ανθρώπινη και στη θεϊκή φύση· αυτό, με τη σειρά του, αφορά τις εκφράσεις του Πνεύματος, με τις οποίες έρχονται σε επαφή όλοι οι άνθρωποι.


από «Πρέπει να ξέρεις πως ο πρακτικός Θεός είναι ο ίδιος ο Θεός» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Η διαδικασία της γνώσης του λόγου του Θεού είναι η διαδικασία της γνώσης του Θεού, αλλά και η διαδικασία της γνώσης του έργου του Θεού. Συνεπώς, η γνώση των οραμάτων δεν αναφέρεται μόνο στη γνώση της ανθρώπινης φύσης του ενσαρκωμένου Θεού, αλλά περιλαμβάνει και τη γνώση του λόγου και του έργου του Θεού. Μέσα από τον λόγο του Θεού οι άνθρωποι καταφέρνουν να κατανοήσουν το θέλημα του Θεού, και μέσα από το έργο του Θεού καταφέρνουν να γνωρίσουν τη διάθεση του Θεού και αυτό που είναι ο Θεός. Η πίστη στον Θεό είναι το πρώτο βήμα για τη γνώση του Θεού. Η διαδικασία της μετάβασης από την αρχική πίστη στον Θεό στην πιο βαθιά πίστη στον Θεό, είναι η διαδικασία της γνώσης του Θεού και η διαδικασία της βίωσης του έργου του Θεού. […] Η γνώση του Θεού περιλαμβάνει τη γνώση της διάθεσης του Θεού, την κατανόηση του θελήματος του Θεού, και τη γνώση αυτού που είναι ο Θεός. Εντούτοις, για οποιαδήποτε από τις πτυχές της γνώσης του Θεού κι αν πρόκειται, καθεμία απαιτεί από τον άνθρωπο να πληρώσει ένα τίμημα, και απαιτεί τη θέληση να υπακούσει, χωρίς τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει μέχρι τέλους.


από «Μόνο όσοι γνωρίζουν τον Θεό μπορούν να φέρουν τη μαρτυρία του Θεού» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Η γνώση των πρακτικών ενεργειών του Θεού, η γνώση της πραγματικότητας του Θεού και της παντοδυναμίας Του, η γνώση της αληθινής ταυτότητας του ίδιου του Θεού, η γνώση αυτού που έχει και αυτού που είναι ο Θεός, η γνώση αυτού που έχει επιδείξει ανάμεσα σε όλα τα πράγματα· αυτά είναι πολύ σημαντικά για κάθε άνθρωπο που επιδιώκει τη γνώση του Θεού. Αυτά έχουν άμεση σχέση με το κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στην πραγματικότητα της αλήθειας. Αν περιορίσεις την κατανόησή σου για τον Θεό μόνο σε λέξεις, αν την περιορίσεις στις δικές σου ασήμαντες εμπειρίες, στη χάρη του Θεού που εσύ υπολογίζεις ή στις δικές σου ασήμαντες μαρτυρίες προς τον Θεό, τότε λέω ότι ο Θεός στον οποίο πιστεύεις σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ίδιος ο αληθινός Θεός, και μπορεί επίσης να ειπωθεί ότι ο Θεός στον οποίο πιστεύεις είναι ένας πλασματικός Θεός, όχι ο αληθινός Θεός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αληθινός Θεός είναι Αυτός που κυριαρχεί επί των πάντων, που περπατά ανάμεσα σε όλα, που τα διαχειρίζεται όλα. Είναι Αυτός που κρατά τη Μοίρα όλων των ανθρώπων — Αυτός που κρατά τη Μοίρα των πάντων. Το έργο και οι πράξεις του Θεού για τον οποίο μιλάω δεν περιορίζονται μόνο σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Θέλω να πω, δεν περιορίζονται μόνο σε ανθρώπους που Τον ακολουθούν τώρα. Οι πράξεις Του φανερώνονται ανάμεσα σε όλα τα πράγματα, στην επιβίωση όλων των πραγμάτων και στους νόμους της αλλαγής όλων των πραγμάτων.

Αν δεν μπορείς να δεις ή να αναγνωρίσεις οποιαδήποτε πράξη του Θεού ανάμεσα σε όλα τα πράγματα, τότε δεν μπορείς να γίνεις μάρτυρας οποιασδήποτε πράξης Του. Αν δεν μπορείς να γίνεις μάρτυρας του Θεού σε καμία περίπτωση, αν συνεχίσεις να μιλάς για τον μικρό αποκαλούμενο Θεό που γνωρίζεις, τον Θεό που περιορίζεται στις δικές σου ιδέες και υπάρχει στο στενό μυαλό σου, αν συνεχίσεις να μιλάς γι’ αυτό το είδος Θεού, τότε ο Θεός ποτέ δεν θα επαινέσει την πίστη σου. Όταν γίνεσαι μάρτυρας για τον Θεό, αν εσύ χρησιμοποιείς μόνο τον τρόπο που απολαμβάνεις τη χάρη του Θεού, δέχεσαι την πειθαρχία του Θεού και τη συμμόρφωσή Του, και απολαμβάνεις τις ευλογίες Του στη μαρτυρία σου γι’ Αυτόν, αυτό είναι εντελώς ανεπαρκές και πόρρω απέχει από την ικανοποίησή Του. Αν θέλεις να γίνεις μάρτυρας για τον Θεό μ’ έναν τρόπο που συμβαδίζει με το θέλημά Του, να γίνεις μάρτυρας για τον ίδιο τον αληθινό Θεό, τότε πρέπει να δεις τι είναι αυτό που έχει και είναι ο Θεός από τις πράξεις Του. Πρέπει να δεις την εξουσία του Θεού από τον έλεγχο που έχει στα πάντα και να δεις την αλήθεια του τρόπου που Αυτός παρέχει για όλη την ανθρωπότητα. Αν απλώς αναγνωρίζεις ότι η καθημερινή βρώση και πόση σου και τα απαραίτητα για τη ζωή προέρχονται από τον Θεό, αλλά δεν βλέπεις την αλήθεια ότι ο Θεός παρέχει για όλους τους ανθρώπους μέσω των πάντων, ότι Αυτός ηγείται όλης της ανθρωπότητας μέσω της κυριαρχίας Του επί των πάντων, τότε ποτέ δεν θα καταφέρεις να γίνεις μάρτυρας του Θεού.


από «Ο ίδιος ο Θεός, ο μοναδικός Θ'» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Τώρα εκείνο που όλοι οι άνθρωποι στερούνται είναι η γνώση του έργου του Θεού. Ο άνθρωπος ούτε αντιλαμβάνεται, ούτε κατανοεί ακριβώς τι συνιστούν οι πράξεις του Θεού στους ανθρώπους, όλο το έργο του Θεού, και το θέλημα του Θεού από καταβολής κόσμου. Αυτή η αδυναμία δεν είναι κάτι που απλώς παρατηρείται στον θρησκευτικό κόσμο, αλλά επιπλέον σε όλους τους πιστούς του Θεού. Όταν έρθει εκείνη η ημέρα που αληθινά θα δεις και θα αντιληφθείς τη σοφία του Θεού˙ όταν θα δεις όλες τις πράξεις του Θεού και θα αναγνωρίσεις τι είναι ο Θεός και τι έχει˙ όταν θα δεις την αφθονία Του, τη σοφία Του, το θαύμα Του, και όλο το έργο Του για τον άνθρωπο, τότε είναι που θα έχεις επιτύχει τη σωστή πίστη στον Θεό. Όταν λέμε ότι ο Θεός τα περικλείει όλα και είναι σε μεγάλη αφθονία, τι εννοούμε λέγοντας ότι τα περικλείει όλα; Και τι σημαίνει αφθονία; Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, τότε δεν μπορείς να θεωρηθείς ένας πιστός του Θεού.


από «Όλοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τον Θεό είναι αυτοί που αντιμάχονται τον Θεό» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά κατανοεί ο άνθρωπος τη Βίβλο, δεν είναι τίποτα παραπάνω από λέξεις, διότι ο άνθρωπος δεν κατανοεί την ουσία της Βίβλου. Όταν ο άνθρωπος αναγιγνώσκει τη Βίβλο, μπορεί να λαμβάνει κάποιες αλήθειες, να ερμηνεύει κάποιες ρήσεις ή να μελετά προσεκτικά κάποια διάσημα αποσπάσματα και φράσεις, αλλά ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποσπάσει το νόημα που περιέχεται σε αυτές τις λέξεις, γιατί ο άνθρωπος βλέπει μόνο νεκρές ρήσεις και όχι τις σκηνές του έργου του Ιεχωβά και του Ιησού, και ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να ξεδιπλώσει το μυστήριο αυτού του έργου. Ως εκ τούτου, το μυστήριο του σχεδίου διαχείρισης των έξι χιλιάδων ετών είναι το μεγαλύτερο μυστήριο, το οποίο κρύβεται βαθιά και είναι εντελώς αδιανόητο για τον άνθρωπο. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει άμεσα το θέλημα του Θεού, εκτός αν ο ίδιος ο Θεός το ερμηνεύσει και το αποκαλύψει στον άνθρωπο, αλλιώς θα παραμείνει για πάντα γρίφος για τον άνθρωπο και θα παραμείνει για πάντα σφραγισμένο μυστήριο. Μην σας απασχολούν όσοι ανήκουν στον θρησκευτικό κόσμο. Αν δεν το ακούγατε σήμερα, ούτε κι εσείς θα ήσαστε σε θέση να το κατανοήσετε.


από «Το μυστήριο της ενσάρκωσης (4)» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανόηση και η ερμηνεία της Βίβλου ισοδυναμεί με την ανακάλυψη της αληθινής οδού — στην πραγματικότητα, όμως, είναι όντως τόσο απλό; Κανείς δεν γνωρίζει την πραγματικότητα της Βίβλου: ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ιστορικό αρχείο του έργου του Θεού και μια απόδειξη των δύο προηγούμενων σταδίων του έργου του Θεού και δεν σε βοηθά να κατανοήσεις καθόλου τους στόχους του έργου του Θεού. Όλοι όσοι έχουν διαβάσει τη Βίβλο γνωρίζουν ότι καταγράφει τα δύο στάδια του έργου του Θεού κατά τη διάρκεια της Εποχής του Νόμου και της Εποχής της Χάριτος. Η Παλαιά Διαθήκη εξιστορεί την ιστορία του Ισραήλ και το έργο του Ιεχωβά από τη στιγμή της δημιουργίας μέχρι το πέρας της Εποχής του Νόμου. Η Καινή Διαθήκη καταγράφει το έργο του Ιησού επί γης, το οποίο εμπεριέχεται στα Τέσσερα Ευαγγέλια, καθώς και το έργο του Παύλου. Δεν αποτελούν αυτά ιστορικά αρχεία; Η αναφορά των γεγονότων του παρελθόντος σήμερα τα καθιστά ιστορία και ανεξάρτητα από το πόσο αληθινά ή πραγματικά μπορεί να είναι, εξακολουθούν να αποτελούν ιστορία — και η ιστορία δεν μπορεί να αφορά το παρόν. Διότι ο Θεός δεν αναπολεί την ιστορία! Συνεπώς, αν κατανοείς μόνο τη Βίβλο και δεν κατανοείς τίποτα από το έργο που ο Θεός προτίθεται να επιτελέσει την σήμερον ημέρα και αν πιστεύεις στον Θεό αλλά δεν αναζητάς το έργο του Αγίου Πνεύματος, τότε δεν κατανοείς τι σημαίνει να αναζητάς τον Θεό. Εάν διαβάζεις τη Βίβλο για να μελετήσεις την ιστορία του Ισραήλ, να διερευνήσεις την ιστορία της δημιουργίας του Θεού όλων των επουράνιων και της γης, τότε δεν πιστεύεις στον Θεό. Αλλά σήμερα, από τη στιγμή που πιστεύεις στον Θεό και επιδιώκεις τη ζωή, αφού επιδιώκεις τη γνώση του Θεού και δεν επιδιώκεις νεκρές λέξεις και δόγματα ή την κατανόηση της ιστορίας, πρέπει να αναζητήσεις το σημερινό θέλημα του Θεού και να αναζητήσεις την καθοδήγηση του έργου του Αγίου Πνεύματος. Εάν ήσουν αρχαιολόγος, θα μπορούσες να διαβάσεις τη Βίβλο — αλλά δεν είσαι, είσαι ένας από εκείνους που πιστεύουν στον Θεό και καλά θα κάνεις να αναζητήσεις το σημερινό θέλημα του Θεού.


από «Σχετικά με τη Βίβλο (4)» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Οι άνθρωποι που έχουν διαφθαρεί, όλοι ζουν στην παγίδα του Σατανά, ζουν στην σάρκα, ζουν με εγωιστικές επιθυμίες και δεν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που να συμβαδίζει μαζί Μου. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι συμβαδίζουν μαζί Μου, όμως όλοι τους λατρεύουν ασαφή είδωλα. Αν και αναγνωρίζουν το όνομά Μου ως άγιο, βαδίζουν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί αντίθετα σ’ Εμένα, και τα λόγια τους είναι γεμάτα αλαζονεία και αυτοπεποίθηση, επειδή, ουσιαστικά, είναι όλοι εναντίον Μου και ασύμβατοι μ’ Εμένα. Κάθε μέρα, αναζητούν ίχνη Μου στη Βίβλο και βρίσκουν «κατάλληλα» χωρία στην τύχη, τα οποία διαβάζουν ασταμάτητα και απαγγέλλουν ως γραφές. Δεν ξέρουν πώς να συμβαδίζουν μαζί Μου, δεν ξέρουν τι σημαίνει να είναι σε έχθρα μ’ Εμένα και απλώς διαβάζουν τις γραφές τυφλά. Περιορίζουν μέσα στη Βίβλο έναν ασαφή Θεό που δεν έχουν δει ποτέ και είναι ανίκανοι να δουν και τον βγάζουν έξω να τον δουν κατά τον ελεύθερο χρόνο τους. Πιστεύουν στην ύπαρξή Μου μόνο μέσα στο πλαίσιο της Βίβλου. Γι’ αυτούς, είμαι το ίδιο με τη Βίβλο. Χωρίς τη Βίβλο δεν υπάρχω Εγώ και χωρίς Εμένα δεν υπάρχει η Βίβλος. Δεν δίνουν βάση στην ύπαρξη ή τις πράξεις Μου, αλλά αντιθέτως, αφιερώνουν υπερβολική και ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λέξη της Γραφής και πολλοί από αυτούς πιστεύουν ακόμη ότι δεν πρέπει να κάνω τίποτα απ’ όσα θέλω να κάνω, εκτός αν προφητεύεται από τη Γραφή. Δίνουν μεγάλη σημασία στη Γραφή. Μπορεί να πει κανείς ότι αντιλαμβάνονται ως πολύ σημαντικές λέξεις και εκφράσεις, στον βαθμό που χρησιμοποιούν στίχους από τη Βίβλο για να μετρήσουν κάθε λέξη που λέω και να Με καταδικάσουν. Αυτό που αναζητούν δεν είναι η οδός της σύμπνοιας μ’ Εμένα ή η οδός να συμβαδίζουν με την αλήθεια, αλλά η οδός της σύμπνοιας με τα λόγια της Βίβλου και πιστεύουν ότι οτιδήποτε δεν συμμορφώνεται με τη Βίβλο, χωρίς εξαίρεση, δεν ανήκει στο έργο Μου. Δεν είναι, άραγε, οι άνθρωποι αυτοί οι ευσεβείς απόγονοι των Φαρισαίων; Οι Ιουδαίοι Φαρισαίοι χρησιμοποίησαν τον νόμο του Μωυσή για να καταδικάσουν τον Ιησού. Δεν αναζητούσαν τη σύμπνοια με τον Ιησού εκείνης της εποχής, αλλά ακολούθησαν επιμελώς το γράμμα του νόμου, στον βαθμό που τελικά κάρφωσαν τον αθώο Ιησού στον σταυρό, αφού Τον είχαν κατηγορήσει ότι δεν ακολουθούσε τον νόμο της Παλαιάς Διαθήκης και δεν ήταν ο Μεσσίας. Ποια ήταν η ουσία τους; Δεν ήταν, άραγε, ότι δεν αναζητούσαν την οδό της σύμπνοιας με την αλήθεια; Είχαν εμμονή με κάθε μία λέξη της Γραφής, χωρίς να δίνουν βάση στο θέλημά Μου και τα βήματα και τις μεθόδους του έργου Μου. Δεν ήταν άνθρωποι που αναζητούσαν την αλήθεια, αλλά άνθρωποι που ακολουθούσαν αυστηρά τα λόγια της Γραφής· δεν ήταν άνθρωποι που πίστευαν στον Θεό, αλλά άνθρωποι που πίστευαν στη Βίβλο. Ουσιαστικά, ήταν φύλακες της Βίβλου. Προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της Βίβλου και να υποστηρίξουν την ακεραιότητα της Βίβλου και να προστατεύσουν τη φήμη της Βίβλου, έφτασαν στο σημείο να καρφώσουν τον ελεήμονα Ιησού στον σταυρό. Αυτό το έκαναν κυρίως για χάρη της υπεράσπισης της Βίβλου και για χάρη της διατήρησης του κύρους κάθε μίας λέξης της Βίβλου στις καρδιές των ανθρώπων. Έτσι, προτιμούσαν να απαρνηθούν το μέλλον τους και την προσφορά περί αμαρτίας, με το να καταδικάσουν τον Ιησού, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε με το δόγμα της Γραφής, σε θάνατο. Δεν ήταν λακέδες της κάθε μίας λέξης της Γραφής;

Και τι συμβαίνει με τους ανθρώπους σήμερα; Ο Χριστός έχει έρθει για να απελευθερώσει την αλήθεια, αλλά θα Τον απομάκρυναν μάλλον οι άνθρωποι από ανάμεσά τους, για να κερδίσουν την είσοδό τους στον ουρανό και να λάβουν χάρη. Θα προτιμούσαν να απαρνηθούν εντελώς την έλευση της αλήθειας για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της Βίβλου, και θα προτιμούσαν να καρφώσουν ξανά τον Χριστό, που επέστρεψε στη σάρκα, στον σταυρό, ώστε να εξασφαλίσουν την αιώνια ύπαρξη της Βίβλου. Πώς μπορεί ο άνθρωπος να λάβει τη σωτηρία Μου, όταν η καρδιά του είναι τόσο μοχθηρή κι η φύση του τόσο ανταγωνιστική απέναντί Μου; Ζω ανάμεσα στους ανθρώπους, όμως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή Μου. Όταν το φως Μου λάμπει πάνω στον άνθρωπο, αυτός εξακολουθεί να έχει άγνοια της ύπαρξής Μου. Όταν εξαπολύω την οργή Μου πάνω στον άνθρωπο, αυτός αρνείται την ύπαρξή Μου με ακόμα μεγαλύτερο σθένος. Ο άνθρωπος επιδιώκει τη σύμπνοια με τις λέξεις, με τη Βίβλο, κι όμως δεν έρχεται ούτε ένα άτομο ενώπιόν Μου για να αναζητήσει την οδό της σύμπνοιας με την αλήθεια. Ο άνθρωπος Με κοιτάζει στον ουρανό και προβληματίζεται ιδιαίτερα για την ύπαρξή Μου στον ουρανό, κι όμως κανείς δεν νοιάζεται για Εμένα στη σάρκα, γιατί Εγώ που ζω μεταξύ των ανθρώπων είμαι απλώς πάρα πολύ ασήμαντος. Όσοι αναζητούν μόνο τη συμβατότητα με τα λόγια της Βίβλου και που επιδιώκουν μόνο τη σύμπνοια με έναν ασαφή Θεό, είναι ένα άθλιο θέαμα για Εμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό που λατρεύουν είναι νεκρά λόγια κι ένας θεός που είναι σε θέση να τους δώσει ανείπωτους θησαυρούς. Αυτό που λατρεύουν είναι ένας θεός που βάζει τον εαυτό του στο έλεος του ανθρώπου και το οποίο δεν υπάρχει. Τι, λοιπόν, μπορούν να κερδίσουν τέτοιοι άνθρωποι από Εμένα; Ο άνθρωπος είναι απλώς πάρα πολύ ταπεινός για τις λέξεις. Εκείνοι που είναι εναντίον Μου, που έχουν απεριόριστες απαιτήσεις από Εμένα, που δεν έχουν αγάπη για την αλήθεια, οι οποίοι είναι ανυπότακτοι απέναντί Μου - πώς θα μπορούσαν να συμβαδίζουν μαζί Μου;


από «Θα πρέπει να αναζητήσεις την οδό της σύμπνοιας με τον Χριστό» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Εκείνοι που ενδιαφέρονται μόνο για τα λόγια της Βίβλου, που αδιαφορούν για την αλήθεια ή την αναζήτηση των βημάτων Μου, είναι εναντίον Μου, γιατί Με περιορίζουν σύμφωνα με τη Βίβλο και Με δεσμεύουν μέσα στη Βίβλο, κι έτσι είναι απίστευτα βλάσφημοι προς Εμένα. Πώς θα μπορούσαν να έρθουν τέτοιοι άνθρωποι ενώπιόν Μου; Δεν δίνουν προσοχή στις πράξεις Μου ή στο θέλημά Μου ή στην αλήθεια, αλλά απεναντίας, παθαίνουν εμμονή με λέξεις, λέξεις που σκοτώνουν. Πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να συμβαδίζουν μαζί Μου;


από «Θα πρέπει να αναζητήσεις την οδό της σύμπνοιας με τον Χριστό» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου